logo

Етика и корупция в държавната администрация

Безплатно!

Темата, която ме вълнува и която ще анализирам е Христо Бисеров. Той е разследван вече две поредни години, но накрая е оправдан, поради „липса на доказателства”. Но понеже темата е следена от мен лично през изминалите няколко месеца, ще посоча какво ми е известно и какво се афишира в медийното пространство.

Кой е първо Христо Бисеров? Христо Бисеров е български политик и народен представител от политическата сила ДПС, по образование – юрист. През 2013 г, месец ноември прокуратурата съобщава, че ДАНС е предоставила справка, в която се посочва за евентуално извършено престъпление касаещо българската финансова и данъчна система.

Прокуратурата образува досъдебно производство и срещу Бисеров и срещу неговият син Ивайло Главников.

Знае се, че лицата и по-точно Бисеров е превеждал огромни суми пари от две европейски страни и Сейшелските острови. Знае се, че Бисеров има сметки в Швейцария. Има съмнения за пране на пари, корупционни схеми и данъчни престъпления. След като разбира, че е заподозрян, същата вечер Бисеров напуска страната, но не за дълго, тъй като са били проведени няколко разговора с него и срещи от журналисти от БНТ, Бтв и Нова ТВ.

Описание на продукта:

Етика и корупция в държавната администрацияОбщ обем –  8 стр.

Използвана през 2015 г. в МВБУ

Помощ за студенти - теми, дипломни и курсови работи, реферати, есета, презентации!